Log ind

Sælg håndlavede produkter

  1. Amoa
  2. Artikler
  3. Sælg håndlavede produkter

Hvordan kommer man i gang med at sælge håndlavede produkter på nettet?

Der er mange måde at komme i gang med at sælge sine produkter online på. De to mest udbredte er ved enten at have sin egen hjemmeside/webshop, eller ved at sælge på en større salgsplatform som dba eller Facebook Marketplace. Der er dog stor forskel på de to, og begge har ulemper og fordele. Hvis du vil i gang med at sælge håndlavede produkter online, er her nogle råd og tips til at komme i gang, og et par grunde til at Amoa måske kunne være det rigtige sted for dig.

Sådan sælg du håndlavede produkter online:

Salgs platforme

Platforme Sælg håndlavede produkter online
Sælg online på en platform

Der er mange hjemmesider der formidler online salg mellem private. I Danmark er de mest kendte dba.dk og Facebook Marketplace. Fælles for begge er dog at de er kæmpe store, og ikke som sådan fokuseret på at sælge håndlavede produkter, men for størsteparten mere på salg af brugte varer. Det er nemt at drukne i mængden af andre produkter, og det kan være svært at fremhæve sit håndværk, mellem bunker af brugte sandaler og billigt legetøj.

Både Facebook og dba er også meget kønsløse, og giver ikke, dig som sælger, en egentlig hjemmeside eller shop, men kun en simpel oversigtsliste af produkter.

Der er dog også fordele ved større platforme. Vigtigst at det er billigt og nemt at komme i gang.

Internationale platforme

Hvis man kigger lidt uden for Danmarks grænser, er der også et par store spillere. En der skal nævnes er Etsy. Etsy er både det største og mest kendte internationale site, når det kommer til salg af håndlavede produkter online. Siden er enorm, og der er nicher til stort set alle de typer af produkter man kunne forestille sig. Som med de førnævnte platforme, lider Etsy dog også under at være blevet for stor. For at blive fundet og set, kræver det et kæmpe markedsføringsarbejde i form af perfekte billeder, tekster og reklamering (og ja, man kan fx betale for at blive vist først). Det er også relativt dyrt at sælge på Etsy. Du betaler på pr produkt du lægger op, pr salg du får, og for promovering mm.. Et andet helt lavpraktisk problem er at siden er på engelsk, og målsat et internationalt publikum, hvilket gør det svært at lave salg i Danmark.

Fordele og ulemper ved en online salgsplatform

+ Billigt og nemt at komme i gang
– Du drukner i mængden
– Ofte kønsløst og upersonligt

Sælg produkter på din egen webshop

Hvis man godt vil gøre det hele mere personligt, og måske skabe sig et lille (eller stort?) brand, er den anden mulighed, at starte sin egen webshop. Her får du fuld kontrol, og kan gøre det helt personligt. Der er efterhånden også kommet løsninger (som fx shopify), der gør at man kan starte en webshop, uden at behøve at skulle kunne programmere, eller betale en programmør for at udvikle, en webshop. Med det sagt kan løsninger som shopify stadig føles komplekse og uoverskuelige at komme i gang med. Fordi de er lavet til at kunne facilitere salg af alle mulige forskellige produkt typer, og mængder, er læringskurven høj, og der er rigtigt mange ting og indstillinger at sætte sig ind i (fx fragt og leverings opsætning, tilknytning af domæne navn, variationshåndtering mm.).

Her vil man dog også hurtigt opleve det samme problem som på salgsplatformene, bare med modsat fortegn, nemlig at man ikke bliver fundet. Her er det ikke fordi man drukner i andre produkter, men fordi man forsvinder i andre hjemmesider (et sted nede på 5-10 side af googles søgeresultater). Med sin egen webshop kæmper man alene mod alle andre.

Fordele og ulemper ved egen webshop

+ Personlig og din helt egen
– Komplekst at sætte op, og arbejde med
– Du står selv for markedsføring og søgemaskineoptimering

Sælg på Amoa – Din egen stand på en online markedsplads

Amoa er på mange måder et dansk alternativ til etsy, dog med en helt anden filosofi. Med Amoa har vi forsøgt at finde balancen mellem det personlige og fællesskabet, og prøvet at arbejde uden om nogle af de problemer der eksistere med egne webshops og på de store online salgsplatforme. Amoa giver dig din egen webshop (vi kan godt lide at beskrive det som en slags online stand), med sit eget personlige præg, samtidig med at dine produkter bliver vist frem på selve Amoa hjemmesiden (markedspladsen). Målet er at du som sælger kan skabe dit eget univers, men samtidig være en del af en fælles markedsføring og promovering.

Du får din egen webshop, hvor du kan ændre farer, tekster og billeder.

Vi er et lille Team bestående af både udviklere og producenter (du kan læse mere om os og visionen her: Hvem er Amoa?). En konstellation der har gjort det muligt at have både erfaringen og ønskerne, samtidig med de tekniske kompetencer til at bygge Amoa. Det betyder at vi har kunne tilpasse alle dele af sitet, så det er nemt og overskueligt at arbejde med, og bygget specifikt til salg af håndlavede produkter.

 

Fordele og ulemper ved Amoa

+ Nemt og billigt at komme i gang
+ Få din egen personlige webshop
+ Bliv promoveret på den fælles platform (gratis)
– Stadig et lille site, så det er vigtigt at vi hjælper hinanden med at blive set

Start din online shop i dag:

Hvis du gerne vil vide om Amoa er det rigtige sted for sig, så har vi gjort det gratis at oprette en Demo Shop: Opret gratis webshop

Dine produkter bliver vist og promoveret på Amoa platformen.

 

Standard
Webshop
49kr / måned
7.5% / salg
Det får du:
- Din egen webshop (se demo)
- Ubegrænset antal produkter
- Promovering af dine produkter på Amoa
- Salg går direkte til dig (modtag betaling med MobilePay)
Hvor kan man sælge håndlavede produkter?

Et spørgsmål vi ofte er stødt på, når vi snakker med kreative der laver deres egne produkter, er “Hvor kan jeg sælge mine hjemmelavede ting?”

Du kan selvfølgelig sælge dine håndlavede produkter på Amoa, her får du din egen webshop og bliver en del af vores markedsplads. Men der er mange mulighed for at sælge online, og det er ikke alle løsninger der passer til alle mennesker og temperamenter. Det ene udelukker heller ikke det andet. I den ovenstående artikel er vi kommer ind på nogle af de muligheder der eksistere både i Danmark og udlandet, samt de ulemper og fordele der eksistere ved de forskellige platforme.

Sælge ting på nettet

Det kan virke overvældende at skulle prøve at sælge sine håndlavede produkter online. Målet med Amoa.dk er at gøre det nemt at sælge ting på nettet. Det er gratis at komme i gang og der er ingen binding. Det eneste du betaler er en lille fast månedspris på 49kr.

Se også: Hvor kan jeg sælge mine hjemmelavede ting